آیا می دانید چرا گوگل سایت وردپرس شما را از ایندکس خارج کرده است و یا به دنبال ترفند رفع حذف شدن سایت از ایندکس گوگل هستید؟ در ادامه به آموزش رفع مشکل ایندکس سایت خواهیم پرداخت پس با ما باشید
موتورهای جستجو منبع اصلی ترافیک برای اکثر وب سایت ها در اینترنت هستند. این بدان معناست که حذف ایندکس از گوگل می تواند بیشتر ترافیک شما را از بین ببرد.
در این مقاله از وبلاگ آذردیتا، به شما نشان خواهیم داد که چرا سایت وردپرس شما از گوگل حذف شده است و برای رفع آن چه کاری می توانید انجام دهید.
چرا گوگل یک وب سایت را از ایندکس خود حذف می کند؟
فهرست جستجوی گوگل مانند یک کتابخانه عظیم از اطلاعات تمام وب سایت هایی است که توسط گوگل بازدید، تجزیه و تحلیل و ذخیره شده اند. وقتی شخصی در گوگل به دنبال محتوا می گردد، این فهرست به او کمک می کند تا به سرعت مرتبط ترین صفحات وب را پیدا کرده و نشان دهد.
اگر سایت شما توسط گوگل حذف یا از ایندکس خارج شده باشد، دیگر در صفحات نتایج جستجو نمایش داده نمی شود. این بدان معنی است که شما نمی توانید ترافیک وب سایت خود را از گوگل دریافت کنید.
دلایل زیادی وجود دارد که گوگل یک سایت را از فهرست جستجوی خود حذف می کند، مانند:
- مسائل حقوقی مانند نقض کپی رایت
- محتوای با کیفیت پایین که حاوی هرزنامه است یا از وب سایت های نامعتبر کپی شده است
- کلمات کلیدی بیش از حد برای تأثیرگذاری بر موتورهای جستجو به جای کمک به کاربران طراحی شده اند
- محتوای تکراری
- تعداد مشکوک لینک به یا از وب سایت شما
- پیوندها یا تغییر مسیرهایی که کاربران را گمراه می کند
- نمایش محتوای مختلف به کاربران و موتورهای جستجو، از جمله حذف برخی از صفحات وب از نقشه سایت شما
- بدافزار یا پیوندهایی به وبسایتهایی که حاوی بدافزار هستند
- نقض خطمشیها یا دستورالعملهای Google
حذف سایت هایی با مشکلات جدی مانند این می تواند کیفیت و قابلیت اطمینان صفحات نتایج جستجو و ایمنی کاربران را تضمین کند.
بنابراین، اگر وب سایت شما از ایندکس خارج شده است، اولین کاری که باید انجام دهید این است که محتوای آن را بررسی کنید. اگر سایت شما دارای محتوای غیرقانونی یا مضر باشد، گوگل آن را در نتایج جستجو قرار نخواهد داد. شما باید مطمئن شوید که اصول جستجوی گوگل (که قبلاً دستورالعمل های وبمستر نامیده می شد) را می دانید.
همچنین مشکلات کمتر جدی وجود دارد که منجر به جریمه شدن سایت شما توسط گوگل به جای حذف کامل آن از فهرست، با رتبه بندی پایین تر می شود.
با این اوصاف، بیایید نگاهی به برخی از دلایلی که ممکن است باعث شود گوگل یک سایت وردپرس را از فهرست خارج کند، بیاندازیم.
- تنظیمات مشاهده موتور جستجو در وردپرس را بررسی کنید
- سایت خود را با کنسول جستجوی گوگل بررسی کنید
- سایت خود را برای کد مخرب بررسی کنید
- با گوگل تماس بگیرید
۱. تنظیمات مشاهده موتور جستجو در وردپرس را بررسی کنید
وردپرس دارای گزینه ای برای مخفی کردن سایت شما از موتورهای جستجو است. هدف از این تنظیم این است که به صاحبان سایت اجازه دهد بدون دریافت ترافیک جستجو در وب سایت خود کار کنند.
این امکان وجود دارد که شما یا کاربر دیگری با دسترسی سرپرست در وب سایت خود به طور تصادفی این گزینه را فعال کرده باشید.
به سادگی وارد قسمت مدیریت وب سایت وردپرس خود شوید و به Settings » Reading بروید. به پایین صفحه بروید و در آنجا گزینه «Search engine visibility» را خواهید دید.
اطمینان حاصل کنید که کادر کنار گزینه «Search engine visibility» علامت نخورده باشد. اگر علامت زده شد، باید تیک آن را بردارید و روی دکمه «Save Changes» کلیک کنید تا تنظیمات شما ذخیره شود.
۲. سایت خود را با کنسول جستجوی گوگل بررسی کنید
گوگل به صاحبان وبسایتها اجازه میدهد تا ببینند Google چگونه وبسایتهایشان را با «سرچ کنسول» (ابزارهای وبمستر سابق) میبیند. اگر قبلاً سایت وردپرس خود را به کنسول جستجوی گوگل اضافه نکرده اید، اکنون می توانید این کار را انجام دهید.
پس از ورود به حساب Google Search Console خود، باید به بخش «Security & Manual Actions» بروید. پس از رسیدن به آنجا، باید بر روی آیتم منوی “Manual actions” کلیک کنید.
ممکن است یک یا چند مشکل را مشاهده کنید.
این مسائل میتواند شامل هرزنامه، لینکهای غیرطبیعی، تغییر مسیرهای مخفیانه، متن پنهان، پر کردن کلمات کلیدی، محتوای کم یا بدون ارزش افزوده، نقض خطمشی و موارد دیگر باشد.
شما باید هر مشکل را به دقت برطرف کنید و سپس روی دکمه “Request Review” کلیک کنید. در بخش آخر این راهنما در مورد درخواست بررسی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
در مرحله بعد، باید روی آیتم منوی «Security issues» کلیک کنید تا مشکلات بیشتر را بررسی کنید.
مانند بخش «Manual actions»، در صورت وجود هرگونه مشکل امنیتی، فهرست شده و توضیح داده خواهد شد. رایج ترین مشکل امنیتی وردپرس یک وب سایت است که تحت تأثیر بدافزارها و تروجان ها قرار می گیرد. ما به شما نشان می دهیم که چگونه این موارد را در بخش بعدی بررسی کنید.
پس از رفع مشکلات، میتوانید روی دکمه «Request Review» کلیک کنید.
۳. سایت خود را برای کد مخرب بررسی کنید
یکی از رایج ترین دلایلی که یک سایت از ایندکس گوگل خارج می شود، توزیع بدافزار است. اگر یک سایت وردپرس هک شود، هکرها ممکن است اسکریپتی را نصب کنند که می تواند نرم افزارهای مخرب را روی مرورگرهای کاربران نصب کند.
افرادی که از وب سایت شما بازدید می کنند یک هشدار مرور ایمن را در مرورگرهایی مانند Google Chrome مشاهده می کنند.
تمیز کردن یک سایت وردپرس هک شده دارای مراحل متعددی است، مانند مکان یابی فایل های آلوده، تمیز کردن یا جایگزینی آنها کار ساده ای نیست.
به همین دلیل است که توصیه می کنیم از یک افزونه یا ابزار امنیتی برای جلوگیری از نفوذ هکرها به سایت شما استفاده کنید. در آذردیتا، ما از Cloudflare استفاده می کنیم، اما شما همچنین می توانید لیست ما از ۷ راهکار مهم برای افزایش امنیت و جلوگیری از هک شدن را بررسی کنید.
۴. با گوگل تماس بگیرید
پس از انجام تمام مراحل ذکر شده در بالا، و انجام ترفند رفع حذف شدن سایت از ایندکس گوگل جهت رفع مشکل ایندکس سایت باید با گوگل تماس بگیرید و از آنها بخواهید که وب سایت شما را برای درج در ایندکس و فهرست خود بررسی کنند.
ابتدا مطمئن شوید که وب سایت شما از دستورالعمل های کیفیت وب مستر گوگل پیروی می کند و محتوای خود را به طور کامل بررسی کرده اید.
هنگامی که مطمئن شدید که وب سایت شما تمیز و ایمن است، می توانید روی دکمه «Request Review» در کنسول جستجوی گوگل کلیک کنید.
در اینجا چند مورد وجود دارد که باید هنگام ارسال درخواست تجدید نظر در نظر بگیرید:
- اگر به تفصیل توضیح دهید که بهترین شیوه های توضیح داده شده در Google Search Essentials را درک می کنید، کمک خواهد کرد. میتوانید این را با به اشتراک گذاشتن پیوندهایی به پاسخهایی که در انجمنهای Google، ویدیوهای YouTube و سایر اسناد پیدا کردهاید نشان دهید.
- در مرحله بعد، همچنین باید نشان دهید که تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات لیست شده در کنسول جستجوی Google انجام داده اید. میتوانید شواهدی مانند فهرستی از پیوندها یا بدافزارهایی که حذف کردهاید، از جمله اسکرینشات ارائه کنید.
- در نهایت، باید به گوگل اطمینان دهید که دیگر اشتباهات مشابه را مرتکب نخواهید شد و محتوای سایت شما برای کمک واقعی به کاربران است، نه فقط برای به دست آوردن مزیت سئو. به آنها بگویید که شما دستورالعمل های آنها را درک می کنید و از آنها پیروی خواهید کرد.
پس از ارسال درخواست رفع مشکل ایندکس سایت ، باید منتظر بمانید تا Google آن را بررسی کند. این ممکن است روزها یا حتی ماه ها طول بکشد، بسته به شدت مسائلی که برای آن جریمه شده اید دارد.
یکی دیگر از مجموعه آموزش های سئو و بهینه سازی به اتمام رسید. امیدواریم این آموزش به جهت معرفی ترفند رفع حذف شدن سایت از ایندکس گوگل و رفع مشکل ایندکس سایت برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد؛ اگر شما نیز راهکار یا ترفندی برای خارج شدن از لیست سیاه گوگل به روشی آسانتر بلدید میتوانید آن را در بخش کامنت ها مطرح کنید تا با نام شما این مقاله بروزرسانی گردد؛ همچنین ممکن است مقاله تفاوت عنوان مقاله با عنوان سئو و تاثیر تگ H1 در سئو وردپرس نیز برای شما کاربردی و مفید باشد.