اگه میخواید در صفحات نتیجه موتور جستجو رتبه خوبی داشته باشید، باید SEO و نکات SEO رو جدی بگیرید. خوشبختانه، با استفاده از وردپرس، شما یک قدم جلوتر رفته اید، چون کاملاً مناسب SEO هست. این هم یکی از دلایل بسیار زیادی است که مردم در وهله اول وردپرس رو انتخاب می کنند.
هنوز هم تعدادی کار وجود داره که میتونید SEO رو به سطح بالاتری برسونید. برای سهولت کار شما، این راهنما و مقاله رو ایجاد کرده ایم. در ادامه ۱۵ مورد از بهترین نکاتی رو که میتونید برای بهبود بازدید وب سایت خودتون استفاده کنید، یاد خواهید گرفت.
این مقاله به صورت کلی شامل دو قسمت هست که به زودی قسمت بعدی نیز گذاشته خواهد شد.
۱. پلاگین SEO برای وردپرس رو نصب کنید
وردپرس از قبل دارای ویژگی های داخلی بسیار عالی SEO هست. اما، شما میتونید با استفاده از یک پلاگین مخصوص SEO بهینه سازی موتور جستجو رو به سطح بعدی برسونید. بهترین پلاگین SEO در بازار Yoast SEO هست. در واقع، این همون چیزیه که ما در اینجا در وبلاگ آذردیتا هم استفاده می کنیم.
با استفاده از این افزونه میتونید هر صفحه و پست رو برای کلمه کلیدی (کلمه های کلیدی) انتخابی خودتون کاملاً بهینه کنید. این همچنین شامل یک تجزیه و تحلیل بر اساس آخرین به روز رسانی الگوریتم هست. حتی میتونید یک نقشه سایت XML ایجاد کنید و نشانه گذاری طرحواره ( Schema Markup ) رو به وب سایت خودتون اضافه کنید.
برای راه اندازی Yoast SEO ، به داشبورد وردپرس خودتون برید و از قسمت :
- افزونه ها › افزودن
رو انتخاب کنید. در نوار جستجو Yoast SEO رو تایپ کنید و روی هم اکنون نصب کن کلیک کنید.
در آخر، بر روی فعال سازی کلیک کنید. افزونه SEO by Yoast اکنون در سایت شما در حال اجرا هست و با کلیک روی نماد Yoast SEO در منوی سمت راست میتونید به اون دسترسی پیدا کنید.
۲. کلمات کلیدی مناسب انتخاب کنید
انتخاب کلمات کلیدی باعث ایجاد یا شکستن استراتژی SEO وردپرس شما خواهد شد. انجام تحقیق درباره کلمات کلیدی به شما این امکان رو میده که :
- محتوایی ایجاد کنید که بازدیدکنندگان در واقع به دنبال اون هستند.
- درک بهتری از نیازهای بازار خودتون ایجاد کنید.
- موفق تر شدن مقاله های شما.
- برای سایت خودتون ترافیک ارزشمندی ایجاد کنید.
ابزارهای متنوعی وجود داره که در کلمات کلیدی به شما کمک می کنند. برخی از ابزار های برتر شامل KWFinder ، SEMRush و حتی Google Keyword Planner هستند.
اگرچه میشه چندین پست رو فقط در مورد کلمات کلیدی نوشت، اما اصول اون به شرح زیر هست :
- لیستی از کلمات کلیدی هدف مرتبط با موضوع خودتون ایجاد کنید.
- اونها رو در یک ابزار تحقیقاتی کلمات کلیدی وارد کنید تا کلمات کلیدی رو پیدا کنید که حجم مناسبی از ترافیک رو دارند و رقابت کمتری هم دارند.
- با گشتن در سایت های مشابه از طریق ابزار تحقیق کلمات کلیدی ، در مورد رقبا تحقیق کنید. سپس ببینید کدوم کلمات کلیدی بیشترین بازدید رو برای اونها به همراه داشته است.
- ببینید کدوم یک از این کلمات کلیدی دارای بازدید کافی هستند که در اون میتونید رقابت کنید.
پس با ایجاد لیست کلمات کلیدی ، وقت اون رسیده که شروع به ایجاد محتوا و بهینه سازی اون با نکات موجود در این لیست کنید.
۳. قابلیت مشاهده موتور جستجو رو روشن کنید
یکی دیگه از نکات SEO دقت به روشن بودن این قابلیت هست. یک گزینه داخلی در وردپرس وجود داره که سایت شما رو از موتورهای جستجو پنهان میکنه.
ممکنه این گزینه برای اولین بار در ساخت وب سایت مفید واقع بشه، اما میتونه رتبه بندی رو تقریباً غیرممکن کنه. اگه برخی از نکات موجود در این لیست رو به کار گرفته اید، اما شاهد بهبود رتبه بندی خودتون نیستید، این میتونه به همین دلیل باشه.
برای دیدن روشن بودن این تنظیم، به بخش :
- تنظیمات › خواندن
از داخل داشبورد وردپرس مراجعه کنید. به پایین پیمایش کنید، بخشی رو مشاهده خواهید کرد به نام قابلیت Search engine visibility ، مطمئن بشید که این جعبه رو علامت گذاری نکرده اید یعنی نباید تیک داشته باشه. سپس روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.
۴. ساختار پیوند یکتا ( Permalink ) رو تنظیم کنید
ساختار پیوند یکتا هم از مهم ترین نکات SEO هست که کمتر به اون توجه شده. هنگام نصب وردپرس، پست ها و صفحات سایت شما دارای ساختار پیش فرض URL وردپرس هستند. این ساختار پیش فرض برای SEO شما مناسب نیست.
مناسب ترین لینک پیوند ثابت URL برای موتور جستجو ، تنظیم نام پست ( Post name ) هست. با رفتن به این تنظیم، میتونید پست وبلاگ یا عنوان صفحه و حتی یک کلمه کلیدی رو در URL خودتون وارد کنید. برای تغییر این تنظیم، به بخش
تنظیمات › پیوندهای یکتا
برید و در بخش تنظیمات عمومی گزینه ای رو که نوشته شده ( نام نوشته ) رو انتخاب کنید.
اگه دیر این تغییر رو انجام میدید، ممکنه لازم باشه URL های قدیمی رو هدایت و فوروارد کنید. این کار رو میتونید با افزونه ای مثل Change Permalink Helper انجام بدید. URL های قدیمی خودتون رو به سادگی وارد کنید و اونها به URL های به روز شده شما منتقل می شوند.
۵. سایت خودتون رو به کنسول جستجوی گوگل اضافه کنید
به پنجمین نکته از مجموعه نکات SEO در این مقاله خوش اومدید.
با استفاده از کنسول جستجوی گوگل نحوه عملکرد وب سایت شما در حال حاضر در موتور های جستجو به شما نشون داده میشه و هرگونه خطای سطح سایت که ممکنه بر رتبه بندی نتایج جستجو تأثیر بگذاره به شما هشدار میده.
برای افزودن سایت خودتون، از Google Search Console شروع کرده و پیشوند دامنه یا URL خودتون ( Domain or URL prefix ) رو وارد کنید. بعد، روی continue کلیک کنید.
اگه دامنه یا زیر دامنه خودتون رو وارد کنید، باید اون رو در ارائه دهنده میزبانی وب تأیید کنید. نگران نباشید، دستورالعمل های ذکر شده در ادامه رو دنبال کنید. پس verify رو کلیک کنید.
اگه پیشوند URL خودتون رو وارد کنید، گزینه های مختلفی رو هم برای تأیید سایتتون در دسترس خواهید دید.
یکی از ساده ترین روش های تأیید HTML tag هست. بیایید نگاهی به نحوه استفاده از این روش بیندازیم.
کد متا تگ رو کپی کرده و سپس به داشبورد وردپرس خودتون برید. برای افزودن این کد به عنوان، ما قصد داریم از یک افزونه وردپرس استفاده کنیم. به پلاگین ها برید › افزودن موارد جدید، سپس Insert Headers and Footers رو جستجو کنید.
افزونه گفته شده در تصویر بالا رو نصب و فعال کنید. بعد، با رفتن به
- تنظیمات › Insert Headers and Footers
افزونه رو باز کنید.
اکنون کد رو در جعبه ای که با عنوان Scripts in Header برچسب گذاری شده است جایگذاری کنید و روی Save کلیک کنید. در آخر، دوباره به کنسول جستجوی گوگل برید و روی دکمه Verify کلیک کنید.
۶. Google Analytics رو ادغام کنید
یکی دیگه از نکات SEO ، نوع دیگه از ابزارهای Google که باید داشته باشید Google Analytics هست. این ابزار با تجزیه و تحلیل عمیق بازدید سایت، به شما نشون میده که استراتژی SEO WordPress شما چقدر کارایی داشته.
برای راه اندازی حساب خودتون، به صفحه اصلی Google Analytics برید و یک حساب ایجاد کنید. در مرحله بعدی، باید کد رهگیری خودتون رو پیدا کنید. برای اینکار باید در بخش Tracking Info › Tracking Code دنبال این مورد بگردید. سپس، کدی رو که شبیه نمونه زیر هست کپی کنید :
بسته به موضوع شما ممکنه گزینه ای برای اضافه کردن مستقیم کد رهگیری Google Analytics داشته باشید. اگه این امکان وجود نداره، میتونید از همون پلاگین Insert Headers and Footers که در بالا استفاده کردیم استفاده کنید.
افزونه رو باز کنید، به قسمت header برید و کد رهگیری خودتون رو وارد کنید. خودشه! الان میتونید آمار سایت خودتون رو مشاهده کنید.
۷. نقشه سایت یا Sitemap رو به Google ارسال کنید
هفتمین نکته از مجموعه نکات SEO ، ارسال نقشه سایت به گوگل هست. نقشه سایت توسط موتورهای جستجو استفاده میشه تا وب سایت شما رو بهتر جستجو کنه. اگرچه موتورهای جستجو بدون نقشه سایت هنوز سایت شما رو جستجو و بررسی میکنند، اما ایجاد یک Sitemap به شما امکان میده تا داده هایی رو که می خواهید موتورهای جستجو بررسی کنند رو گزارش بدید.
بهترین روش برای اطمینان از اینکه صفحاتی خاص که به رتبه بندی شما کمک نمی کنند، جستجو نشده و همچنین صفحات با ارزش تر رو ارجحیت میدید. اگه از افزونه Yoast SEO استفاده می کنید، به راحتی میتونید نقشه سایت رو ایجاد و ارسال کنید.
به بخش
- SEO › General › Features
مراجعه کنید، سپس به پایین اسکرول کنید و XML Sitemaps رو فعال کنید.
سپس روی پیوندی که نوشته شده See XML sitemap کلیک کنید و با این کار نقشه سایت شما باز میشه تا از ایجاد واقعی اون اطمینان حاصل کنید.
الان ما اون نقشه سایت رو به Google ارسال خواهیم کرد. به داشبورد کنسول جستجوی Google خودتون برید و روی Sitemaps کلیک کنید.
در گوشه سمت راست، گزینه ای با عنوان Add/Test Sitemap رو مشاهده خواهید کرد. روی اون کلیک کنید، URL نقشه سایت خودتون رو وارد کنید و روی Submit کلیک کنید. اکنون Google به طور منظم نقشه سایت شما رو جستجو میکنه، که میتونه به شما در ایندکس سازی سریع پست کمک کنه.
۸. سایت خودتون رو برای موبایل بهینه کنید
Google در حال آزمایش فهرست اول تلفن همراه ( mobile-first ) هست. این به این معنیه که اونها از عملکرد صفحات در مرورگر حالت تلفن همراه شما برای تعیین رتبه بندی شما استفاده می کنند. بنابراین، اگه قالب شما رسپانسیو نباشه، بهترین زمان برای حل اون هست.
اما ، فراتر از انتخاب یک قالب رسپانسیو، میتونید بررسی کنید که وب سایت شما در حال حاضر در طیف تلفن همراه چگونه عمل میکنه. برای انجام این کار، آزمایش فرندلی بودن تلفن همراه Google یا Google’s mobile-friendliness test رو باز کرده و URL سایت خودتون رو وارد کنید.
این کار به شما نحوه عملکرد نسخه موبایل سایت شما رو نشون میده همچنین به شما یک عکس از صفحه نمایش میده و نکاتی رو در مورد نحوه بهبود مشکلات ارائه میده.
۹. سرعت وب سایت خودتون رو افزایش بدید
سرعت وب سایت همیشه مهم بوده و هست و همین هم یکی از نکات SEO رو شامل میشه. داشتن یک وب سایت با بارگذاری آهسته تأثیر منفی بر رتبه بندی و تجربه کاربری شما خواهد داشت. سرعت صفحه هم یک عامل رتبه بندی هست، بنابراین مطمئن بشید که سرعت اون بالا هست.
خوشبختانه، رفع مشکل بارگیری آهسته کار سختی نیست. مراحل زیر به شما کمک میکنه تا این مشکل رو تا حدودی رفع کنید :
-
شماره پایه – Baseline دریافت کنید
ابتدا باید در مورد عملکرد واقعی سایت خودتون ایده بگیرید. ابزاری به نام GTMetrix رو باز کنید و وب سایت وردپرس خودتون رو از طریق این ابزار اسکن کنید. با این کار میتونید عملکرد فعلی سایتتون رو تفکیک کنید، بنابراین میتونید اون چیزی رو که برای بهبود نیاز دارید مشاهده کنید.
-
هاست خودتون رو ارتقا بدید
گاهی اوقات، پیکربندی غلط از سمت سرور باعث کندی میشه. به همین دلیل انتخاب یک محیط صحیح میزبانی وب از اهمیت بالایی برخوردار هست. برای عملکرد سایت وردپرس، ما توصیه می کنیم یک بسته میزبانی و یا هاست ویژه وردپرس خریداری کنید که متناسب با راه اندازی سایت شما باشه.
-
از CDN استفاده کنید
CDN با ذخیره نسخه های سایت در سرور های سراسر جهان به سرعت سایت شما کمک میکنه. به این ترتیب، وقتی بازدید کننده ای روی سایت شما قرار میگیره، نسخه ای رو پیدا میکنه که به مکان فیزیکی خودش نزدیک تر هست. برای یک راه حل رایگان قابل اعتماد، می توانید سایت خودتون رو با CDN مثل Cloudflare ادغام کنید.
-
از یک افزونه کشینگ Caching استفاده کنید
یک پلاگین caching به جای فایل های PHP که برای اجرای وردپرس معمولاً لازم هست، فایلهای HTML ثابت ایجاد میکنه. با این کار تعداد درخواست های بین سرور و مرورگر کاربر شما به حداقل میرسه که سرعت بارگیری شما رو کاهش میده.
برخی از متداول ترین افزونه های ذخیره سازی کش وردپرس شامل W3 Total Cache و WP Super Cache هستند.
-
فایل های رسانه خودتون رو بهینه کنید
اگه تصاویر رو در سایت خودتون بارگذاری می کنید، باید این موارد به درستی بهینه سازی شوند. برای بهینه سازی تصاویر، موارد زیر رو انجام بدید :
- با اجرای تصاویر خود از طریق ابزاری مثل TinyPNG ، اندازه فایل رو کاهش بدید.
- قبل از بارگذاری، تصاویر خودتون رو تغییر اندازه و ری سایز بدید.
- یک پلاگین بهینه سازی تصویر مثل WP Smush نصب کنید.
۱۰. هر پیوند و لینک شکسته رو برطرف کنید
داشتن لینک های خراب زیاد برای خوانندگان یا رتبه بندی شما خوب نیست و همین مورد هم باعث شده تا دهمین نکته از نکات SEO رو این مود در نظر بگیریم. همچنین، جستجوی سایت وردپرس شما رو برای ربات های گوگل دشوارتر میکنه.
آسون ترین راه برای بررسی لینک های خراب وب سایت، باز کردن Google Search Console و کلیک بر روی Links هست.
کنسول جستجوی Google مکان لینک خراب رو به شما نشون میده، بنابراین میتونید بررسی کنید و اون رو برطرف کنید.
۱۱. برای هر پست یک کلمه کلیدی SEO Focus داشته باشید
حتی اگه نحوه بهینه سازی ما برای کلمات کلیدی تغییر کرده باشه، اونها همچنان نقش مهمی در سئو سایت دارند. هر زمان که در سایت خودتون پست می نویسید، باید یک کلمه کلیدی متمرکز برای اون پست خاص داشته باشید.
در اینجا برخی از بهترین روش ها هنگام بهینه سازی برای یک کلمه کلیدی انتخاب شده آورده شده است :
- کلمه کلیدی رو در پست خودتون اضافه نکنید، فقط در موارد طبیعی اون رو وارد کنید.
- در صورت امکان، کلمه کلیدی خودتون رو در پاراگراف اول پست خودتون وارد کنید.
- از کلمه کلیدی هدف خودتون در عنوان و زیرعنوان ها استفاده کنید.
- کلمه کلیدی مورد نظر خودتون رو به URL و توضیحات متا اضافه کنید.
افزونه Yoast SEO اجرای نکات فوق رو آسونتر میکنه. هر زمان که در حال نوشتن پست هستید، کلمه کلیدی مورد نظر خودتون رو در این ابزار وارد کنید. شما میتونید تجزیه و تحلیل خوبی در مورد بهینه سازی اون پست برای کلمه کلیدی انتخابی خودتون دریافت کنید.
در این افزونه برای بهبود بهینه سازی کلمات کلیدی و افزایش شانس رتبه بندی در موتورهای جستجو به شما نکاتی داده میشه.
۱۲. محتوای با کیفیت بالا ایجاد کنید
Google محتوای با کیفیت بالا رو دوست داره. به ۱۰ نتیجه برتر هر کلمه کلیدی خاص نگاهی بندازید و متوجه خواهید شد که این محتوا دو نیاز رو برآورده میکنه :
- محتوا به طور کلی طولانی تر و دارای استانداردهای محتوای بالایی هست.
- محتوا هدف جستجو رو برآورده میکنه.
محتوای طولانی و خوب نوشته شده برای سئو وردپرس شما بسیار مناسب هست. اما، ممکنه شما ندونید که هدف جستجو چیه. در اصل، هدف جستجو برابر است با عبارت کلمه کلیدی.
هنگام ایجاد هر نوع محتوا، باید در مورد رتبه بندی فعلی تحقیق کنید و سعی کنید دلیل رتبه بندی اون رو بفهمید. گاهی اوقات، محتوا فقط از قدرت دامنه رتبه بندی میشه. اما اگه هر وب سایتی از اقتدار مشابهی برخوردار باشه، محتوا عامل تفاوت خواهد بود.
برای داشتن دید بهتر از کلمه کلیدی و اون چیزی که جستجوگر ها به دنبال اون هستند، سالات زیر رو از خودتون بپرسید :
- آیا جستجوگر به دنبال اطلاعات یا محتوای محصول است؟
- آیا اونها به دنبال چیزی عمیق هستند؟ یا یک خواندن کوتاه؟
- چرا صفحات فعلی رتبه بندی شده اند؟
- چه سبکی از محتوا به بهترین وجه به کلمه کلیدی پاسخ میده؟
با درک بهتر کلمه کلیدی، صفحاتی که رتبه خوبی دارند و اون چیزی که جستجوگر میخواد، آماده خواهید بود تا بخشی از محتوای حرفه ای خودتون رو ایجاد کنید.
۱۳. محتوای طولانی تر ایجاد کنید
محتوای طولانی تر در موتورهای جستجو رتبه بهتری داره. مطالعات نشون داده که محتوای طولانی تر به طور کلی سهام اجتماعی و بک لینک بیشتری به دست میاره، که به معنی رتبه بندی بالاتر هم هست.
مطالعه دیگه نشون داده که بیشتر محتوایی که در صفحه اول Google رتبه بندی میشن بیش از ۲۰۰۰ کلمه هست. این به این معنا نیست که هر پست در سایت شما باید به این طول محتوا برسه، اما باید چیزی باشه که شما برای اون هدف تعیین کردید.
هنوز هم به یاد داشته باشید که برای رسیدن به اهداف شمارش کلمات، مطالب خودتون رو با کلمات غیر ضروری پر نکنید.
درعوض، باید بر روی هدف کلمه کلیدی تمرکز کنید. به معنی این که کاربر در وهله اول به دنبال چه کلمه کلیدی هست. سپس، به هدف اون کلمه کلیدی به کامل ترین و مفیدترین شکل ممکن پاسخ بدید که در بعضی از موارد ممکنه به معنای نوشتن کلمات کمتر باشه.
۱۴. ایجاد محتوای همیشه سبز
کم کم داریم به اخرین نکته از مجموعه نکات SEO نزدیک میشیم و ما قصد داریم تو این مورد از محتوایی شبیه به درختان همیشه سبز و تازه صحبت کنیم.
محتوای همیشه سبز میتونه محرک قدرتمندی در ایجاد ترافیک ارگانیک باشه. این سبک از محتوا همیشه مرتبط خواهد بود چون به اطلاعات به موقع متکی نیست. به پستی مثل، ( راهنمای نهایی SEO در سایت )، درمقابل چیزی مثل ( اونچه باید درباره آخرین به روزرسانی Google بدانید )، فکر کنید.
مورد اول برای مدت طولانی مرتبط خواهد بود، در حالی که مورد دوم به اطلاعات مبتنی بر زمان متکی خواهد بود. این به این معنا نیست که شما یک بار محتوای همیشه سبز خودتون رو منتشر کنید و برای همیشه اون رو فراموش کنید. اما در عوض، شما مرتباً محتوا رو به روز می کنید تا آخرین و مرتبط ترین جنبه های صنعت یا موضوع خودتون رو منعکس کنه.
محتوای همیشه سبز از این نظر ارزشمنده که ارتباط خودش رو از دست نمیده. این به این معناست که شما میتونید به طور مداوم این مطالب رو به اشتراک بگذارید، تبلیغ کنید و بک لینک بگیرید. این سبک از محتوا به طور معمول برای سالها موقعیت های بالاتری رو در اختیار خواهد داشت.
۱۵. با منابع با کیفیت پیوند برقرار کنید
به آخرین نکته از مجموعه نکات SEO در این مقاله خوش اومدید.
ارتباط با منابع با کیفیت بالا به بهینه سازی موتور جستجو آسیب نمیرسونه. در واقع، ممکنه به اون کمک کنه. وقتی به منابع معتبر با کیفیت بالا پیوند میدید، به Google اجازه میدید که محتوای پیوند داده شده مشابه محتوای شما باشه. بعلاوه، با ارائه اطلاعات بیشتر خوانندگان در مورد موضوع، تجربه کاربر رو افزایش میده.
اجازه ندید وب سایت شما در اینترنت به بن بست تبدیل بشه. پیوند دادن با منابع مفید رو به عنوان یک روش منظم انجام بدید، چون این امر به بهبود اعتبار و قابلیت اطمینان خودتون کمک میکنه. همچنین با برقراری ارتباط با دیگران، این دلیل برای شما فراهم میشه که بتونید ارتباط برقرار کرده و گفت و گو رو شروع کنید.
شما باید بدونید که لینک دهی مهمه، اما همچنین میخواید به روش صحیح پیوند بدید. برای جلوگیری از فرستادن خوانندگان از سایت خودتون، بهتره همه پیوندهای خارجی رو در یک پنجره جدید باز کنید. برای انجام این کار مراحل زیر رو دنبال کنید :
در این مثال ما میخوایم کلمه ی Google رو هایپرلینک کنیم ولی به صورتی که خواننده با کلیک بر روی اون در تب جدید به صفحه لینک شده وارد بشه. برای اینکار ابتدا کلمه ی مربوطه رو با موس انتخاب کنید. پس از اون دکمه ی ترکیبی ( CTRL + K ) رو بزنید. سپس چرخ دنده ی باز شده رو انتخاب کنید و در قسمت
نشانی اینترنتی = آدرس سایت مرجع رو وارد کنید و سپس تیک گزینه ی بازکردن پیوند در زبانه تازه رو بزنید و سیو کنید.
خب به انتهای این مقاله رسیدیم. تو مقاله بالا ما به یکسری از نکات SEO اشاره کردیم که قسمت کوچکی از مجموعه آموزش عظیم ما بود. به زودی ادامه این مقاله بسیار کاربردی برای شما عزیزان گذاشته خواهد شد پس با نظرات خودتون مارو دلگرم نگه دارید.