آیا به دنبال پیش نیاز های مهم هاست وردپرس که باید بدانید می گردید؟
وردپرس یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) در جهان است که میلیونها وبسایت را پشتیبانی میکند. اما برای اینکه سایت وردپرسی شما به بهترین شکل ممکن عمل کند، نیازمند تنظیمات خاص سروری است.
اخیراً یکی از کاربران ما پرسید که نیازمندیهای سرور برای اجرای یک وبسایت وردپرس چیست؟
یکی از بهترین ویژگیهای وردپرس این است که تقریباً در هر نوع محیطی کار میکند. اما زمانی که قصد دارید یک هاستینگ برای سایت خود انتخاب کنید، مهم است که مطمئن شوید که این هاستینگ نیازمندیهای اولیه را برآورده میکند.
در این مقاله از وبلاگ آذردیتا، مهمترین نیازمندیهای سرور وردپرس را که باید بدانید، با شما به اشتراک میگذاریم؛ پس تا انتهای این پست کاربردی با ما همراه باشید.
چرا بررسی نیازمندیهای سرور مهم است؟
همه وبسایتهای وردپرس در اینترنت برای عملکرد به یک سرور نیاز دارند. سرورها برای ذخیره و استفاده از فایلهای وبسایت، پایگاههای داده، فایلهای رسانهای، محتوا و سایر دادههای مهم استفاده میشوند.
برای اجرای روان وردپرس، نیازمندیهای خاصی برای سرور وجود دارد که باید بررسی شوند. به طور فنی، وردپرس در شرایط حداقلی، مانند نسخههای قدیمی PHP یا سختافزارهای ابتدایی، کار خواهد کرد، اما این ایدهآل نیست.
هاست وردپرس نقش بزرگی در عملکرد سایت شما دارد. مشخصات محدود سرور میتواند سرعت سایت شما را کاهش دهد، که این امر میتواند تأثیر منفی بر تجربه کاربری و رتبهبندی کلمات کلیدی داشته باشد.
همچنین، این موضوع مدیریت ترافیک بالا را دشوار میکند. اگر از افزونههای متعدد وردپرس و ابزارهای شخص ثالث استفاده میکنید، برآورده کردن نیازمندیهای سرور ضروری است. در غیر این صورت، خطر خرابی سایت یا تجربه عملکرد کند را به همراه خواهید داشت.
با این گفته، بیایید به نیازمندیهای سرور برای وردپرس نگاهی بیندازیم. میتوانید با کلیک بر روی لینکهای زیر به هر بخش منتقل شوید:
- اطمینان از پشتیبانی سرور از آخرین نسخه PHP
- اطمینان از پشتیبانی سرور از آخرین نسخه MySQL یا MariaDB
- بررسی نرمافزار وب سرور NGINX یا Apache
- پشتیبانی هاست وردپرس از HTTPS
- نیازمندیهای سختافزاری هاست وردپرس
- بررسی موقعیت هاست وردپرس و گزینه CDN
الزامات مهم سرور وردپرس
برای اجرای وردپرس، باید برخی از پیش نیازها را بررسی کنید. اینها شامل نسخه PHP، نسخه MySQL یا MariaDB، پشتیبانی HTTPS، نوع وب سرور، فضای ذخیره سازی و سایر مشخصات سخت افزاری است.
بیایید نگاهی دقیق تر به هر یک از این الزامات بیندازیم.
۱. اطمینان از پشتیبانی سرور از آخرین نسخه PHP
یکی از پیش نیاز های مهم هاست وردپرس پشتیبانی از آخرین نسخه های نرم افزاری در سرور می باشد.
وردپرس در حال حاضر به نسخه PHP 7.4 یا بالاتر برای عملکرد روان نیاز دارد. PHP یک زبان برنامهنویسی برای ایجاد وبسایتهای تعاملی و پویا است. این زبان منبع باز بوده و وردپرس با استفاده از PHP نوشته شده است.
مانند هر زبان برنامهنویسی دیگری، نسخههای متعددی از PHP وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. هر نسخه به مدت ۲ سال بهروزرسانیها و رفع اشکالات دریافت میکند. در حالی که وردپرس به طور رسمی نسخه PHP 7.4 را توصیه میکند، این نسخه دیگر بهروزرسانیهای امنیتی دریافت نمیکند.
به همین دلیل پیشنهاد میکنیم از آخرین نسخه استفاده کنید. اگر از قبل یک سایت وردپرس دارید، بهتر است در اسرع وقت نسخه PHP را بهروزرسانی کنید.
این کار سایت شما را از آسیبپذیریهای امنیتی، اشکالات، بدافزارها و هکرها محافظت میکند. علاوه بر این، با اجرای فرآیندها بسیار سریعتر و کاهش استفاده از حافظه، عملکرد را بهبود میبخشد.
شما همچنین میتوانید نسخه PHP سرور خود را با رفتن به مسیر ابزارها » سلامت سایت از داشبورد وردپرس بررسی کنید. از اینجا، به تب ‘اطلاعات’ بروید. سپس میتوانید به تب ‘سرور’ پایین بروید.
به جلو بروید و روی تب “سرور” کلیک کنید تا بخش سرور گسترش یابد و اطلاعات سیستم سرور همراه با نسخه PHP را مشاهده کنید. علاوه بر این، باید حافظه PHP اختصاص داده شده توسط سرور وردپرس را نیز بررسی کنید. حافظه PHP مقدار حافظهای است که برای اجرای فرآیندهای مبتنی بر PHP رزرو شده است.
حافظه استاندارد PHP که توسط وردپرس استفاده میشود ۶۴ مگابایت است، اما این مقدار اغلب کافی نیست. اگر یک وظیفه یا فرآیند به حافظه بیشتری برای کار نیاز داشته باشد، ممکن است منجر به خطای “حافظه وردپرس به اتمام رسیده” شود.
یک راهحل ساده این است که حافظه PHP را با ویرایش دستی فایل wp-config.php یا .htaccess افزایش دهید. یا میتوانید با ارائهدهنده میزبانی وب خود تماس بگیرید و حد حافظه را افزایش دهید.
۲. اطمینان از پشتیبانی سرور از آخرین نسخه MySQL یا MariaDB
وردپرس نسخه MySQL 5.7 یا بالاتر و نسخه MariaDB 10.4 یا بالاتر را برای عملکرد توصیه میکند.
MySQL و MariaDB سیستمهای مدیریت پایگاه دادهای هستند که وردپرس برای ذخیره و بازیابی اطلاعات وبلاگ از آنها استفاده میکند. برای نصب و استفاده از وردپرس روی یک سرور، فقط به یکی از این سیستمها نیاز دارید.
میتوانید به راحتی از طریق cPanel ارائهدهنده میزبانی خود به پایگاههای داده دسترسی پیدا کنید. به عنوان مثال، از phpMyAdmin برای دسترسی به پایگاه داده MySQL در مرورگر وب خود استفاده کنید. با این حال، هنگام بررسی نیازمندیهای سرور وردپرس، مطمئن شوید که پایگاه داده بر روی یک درایو حالت جامد (SSD) ذخیره شده است. این سریعترین فناوری ذخیرهسازی موجود است و عملکرد سریعی ارائه میدهد؛ پس پیشنهاد می شود هاست وردپرسی خریداری کنید که از هاست ssd یا nvme استفاده نماید.
همچنین باید ببینید که آیا سرور بهینهسازی خودکار پایگاه داده را ارائه میدهد و آیا گزینهای برای پشتیبانگیری خودکار از پایگاه داده وجود دارد یا خیر.
۳. بررسی نرمافزار وب سرور NGINX یا Apache
نرمافزار وب سرور بهینه توصیه شده توسط وردپرس NGINX یا Apache است. در حالی که اجرای وردپرس با استفاده از این نرمافزارها اجباری نیست، اما استفاده از هر یک از آنها مزایای خاصی دارد.
به عنوان مثال، Apache یک نرمافزار سرور منبع باز است که سریع، قابل اعتماد و امن است. تقریباً ۳۱% از وب سرورها را تغذیه میکند و بسیار قابل تنظیم است. شما میتوانید از افزونهها و ماژولهای مختلفی استفاده کنید تا نیازهای هر محیطی را برآورده کنید.
از سوی دیگر، NGINX جدیدتر و سریعتر است و نیاز به منابع کمتری برای اجرا نسبت به Apache دارد. بیش از ۳۴% از وب سرورها را تغذیه میکند و برای حل مشکلات عملکردی توسعه یافته است. با این حال، انعطافپذیری که در Apache وجود دارد را ارائه نمیدهد.
هنگام جستجوی یک وب سرور برای سایت وردپرس خود، Apache یا NGINX هر دو انتخابهای عالی هستند.
۴. پشتیبانی هاست وردپرس از HTTPS
HTTPS، یا پروتکل انتقال ابرمتن امن، یک روش رمزنگاری است که اتصال بین سرور شما و مرورگر کاربر را ایمن میکند. این یک افزونه برای HTTP است و همه آدرسهای وب با HTTPS شروع میشوند.
HTTPS باعث میشود که شنود هکرها بر روی اتصال شما سختتر شود و به امنیت سایت شما کمک میکند. علاوه بر این، یک سیگنال مثبت به موتورهای جستجو مانند گوگل ارسال میکند و به بهبود سئو وردپرس شما کمک میکند.
به همین دلیل مهم است که بررسی کنید آیا سرور وردپرس شما از HTTPS پشتیبانی میکند و گواهیهای SSL را ارائه میدهد.
۵. نیازمندیهای سختافزاری هاست وردپرس
هنگام انتخاب یک سرور وردپرس، باید به برخی مشخصات سختافزاری اساسی نیز توجه کنید.
این به این دلیل است که یک وب سرور در واقع یک سرور فیزیکی است که وبسایتها را ذخیره و با افراد در اینترنت به اشتراک میگذارد. اگر نیازمندیهای سختافزاری محدود باشند، ممکن است با مشکلاتی در ذخیرهسازی، عملکرد ضعیف و سایر خطاهای وردپرس مواجه شوید.
برخی از نیازمندیهای مهم سختافزاری شامل بررسی فضای دیسک موجود برای ذخیرهسازی، حافظه RAM (حافظه دسترسی تصادفی) و پردازنده (CPU) است.
- فضای ذخیرهسازی (Disk Space) – حداقل نیاز فضای دیسک برای وردپرس ۱ گیگابایت است. با این حال، پیشنهاد میکنیم به دنبال سرورهایی باشید که حداقل ۱۰ گیگابایت یا بیشتر فضای ذخیرهسازی ارائه میدهند. وردپرس از فضای دیسک برای ذخیره فایلهای وبسایت، تصاویر، ویدئوها، افزونهها، تمها و دادههای دیگر استفاده میکند. بنابراین، با رشد سایت شما، بهتر است فضای کافی برای حفظ عملکرد روان وبسایت داشته باشید. علاوه بر این، به دنبال درایوهای SSD باشید زیرا آنها سریعتر از درایوهای استاندارد HDD (هارد دیسک درایو) هستند.
- حافظه (RAM) – حافظه به عنوان یک لینک بین هارد دیسک سرور و پردازنده عمل میکند. RAM فرآیندهای سرور را با ذخیره موقت دادههایی که توسط CPU از هارد دیسک نیاز دارند، سرعت میبخشد. خود وردپرس تنها به حداقل ۵۱۲ مگابایت RAM نیاز دارد، اما به دنبال یک سرور وب باشید که گزینهای برای ارتقاء RAM داشته باشد. با رشد سایت شما، به RAM بیشتری برای بهبود عملکرد نیاز خواهید داشت، زیرا دیگر هیچ قالبی وجود ندارد که بتوان با رم پایینتر از ۲ گیگابایت آن را اجرا نمود.
- قدرت پردازش (CPU) – پردازنده یا CPU مغز سرور وب شما است و کنترل میکند که چند فرآیند در یک زمان انجام شود. عملکرد آن معمولاً بر حسب گیگاهرتز (GHz) یا تعداد هستههای موجود اندازهگیری میشود. وردپرس فقط به یک CPU با سرعت ۱.۰ گیگاهرتز برای کار عادی نیاز دارد. با این حال، پردازندههای قدرتمندتر دارای هستههای بیشتری هستند و عملکرد سریعتری ارائه میدهند.
۶. بررسی موقعیت هاست وردپرس و گزینه CDN
فاصله فیزیکی بین موقعیت سرور سایت شما و موقعیت کاربر میتواند بر سرعت بارگذاری وبسایت شما تأثیر بگذارد. اگر یک کاربر در نزدیکی سرور شما قرار داشته باشد، سایت شما سریعتر بارگذاری میشود نسبت به کسی که در فاصله دورتری زندگی میکند.
برای افزایش سرعت سایت وردپرس خود، بسیاری از سرورها شبکه تحویل محتوا (CDN) ارائه میدهند.
CDN یک شبکه از سرورها است که در سراسر جهان پراکندهاند و نسخههای ثابت (استاتیک) سایت شما را ذخیره میکنند. هنگامی که یک کاربر میخواهد محتوای شما را مشاهده کند، نزدیکترین سرور در CDN وبسایت را بلافاصله بارگذاری میکند.
اگرچه این یک نیاز فنی سرور نیست، اما هنگام بررسی شرکتهای میزبانی برای نیازها و الزامات سایت شما، اگر شرکتی که انتخاب میکنید یک CDN ارائه دهد، مزیت اضافی محسوب میشود.
نتیجه گیری
درکل، هاست وردپرسی، راهحلی آسان برای افرادی که سایتهای وردپرس را اداره میکنند ارائه میدهد، بهویژه اگر سایت وردپرس شما از نوع مشاغل تجاری باشد، مزایایی بسیار زیادی را دراختیار شما قرار میدهد و بیشَک در صرفهجویی در زمان و دوری از فشار و استرس راهاندازی و تنظیم دستی سرورها به شما کمک خواهد کرد.
یکی دیگر از مجموعه آموزش های شبکه و امنیت و میزبانی وب به اتمام رسید. امیدواریم این آموزش به جهت یادگیری پیش نیاز های مهم هاست وردپرس که باید بدانید برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد؛ اگر شما سوالی دارید می توانید آن را در بخش کامنت ها مطرح کنید تا با افراد پشتیبان به سوال شما پاسخ دهند.